De dirigent

Vanaf 1 januari 2020 heeft Clemens Schröner een nieuwe dirigent. Tobias Bethlehem zal vanaf dan voor het orkest staan. Tot die tijd is Harko Smidt interim dirigent.

Ik ben Tobias Bethlehem, geboren in 1986, getrouwd met Caroline en vader van Janna (2014), Jelle (2016) en Jip (2019).
In het verleden heb ik klassiek gitaar gestudeerd bij Lydia Kennedy aan het conservatorium van Arnhem. En daar is de liefde voor de koormuziek aangewakkerd. De uren koorklas met alle eerste- en tweedejaars studenten waren het hoogtepunt van de week en ik ben toen ook zodra het kon bijvak koordirectie gaan volgen bij Rob Vermeulen. In 2016 heb ik de kans gekregen om opnieuw te gaan studeren, deze keer koordirectie en klassiek zang bij Louis Buskens en Marcel Reijans aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. De studie zang heb ik inmiddels voortgezet als bijvak en als alles goed verloopt studeer ik in juni 2020 af als professioneel koordirigent.
Ik dirigeer momenteel vier verschillende koren in verschillende stijlen en ik geniet enorm van de diversiteit van mensen en muziek. Iedereen kan muziek maken en er zijn gevoel inleggen. Het mooist aan dirigeren vind ik het samen toewerken naar een doel: een prachtig concert neerzetten en daarbij een zo hoog mogelijk niveau bereiken. Daar doe ik het voor!