De dirigent

Kees van der Harst studeerde klarinet aan het ArtEZ conservatorium Arnhem en de Messiaen Academie bij Reinier Hogerheijde en Andrë Kerver, met bijvak HAFA-directie van Harry Janssen. In aanvulling op deze opleidingen was Kees student bij Antony Pay aan de prestigieuze Accademia Musicale Chigiana (Siena, Italie) en aan Ticino Musica (Lugano, Zwitserland), als leerling van Sabine Meyer en Reiner Wehle. Bovendien volgde hij masterclasses bij o.a. Michèl Marang, Tara Bouman, Ralph Manno en Walter Boeykens.
Als tiener was Kees prijswinnend bij een handvol jeugdconcoursen, zoals het Deventer Ensemble concours en het Prinses Christina Concours. Recenter was hij finalist in de Linkpijs 2010 en won hij de 2e prijs van het Nederlands Klarinetconcours 2014.

IMG_7802

Vanaf de eerste jaren van zijn studie kreeg Kees de kans om diverse ensembles te gaan dirigeren, in eerste instantie vooral harmonie- en fanfareorkesten. In de loop der jaren is hij steeds meer projectmatig orkesten gaan dirigeren en ensembles gaan leiden en is zijn focus langzaam verschoven naar de symfonische wereld en zang. Op dit moment dirigeert Kees het klarinetensemble van de muziekschool Arnhem, dirigeert hij het parochiekoor Enchanté te Assen, is hij dirigent van het Clemens Schröner Orkest te Groningen en valt hij regelmatig in bij orkesten zoals het Drents Symfonie orkest.

Kees is een veelzijdig klarinettist. Hij is specialist in zowel het moderne als het klassieke repertoire en bespeelt de es-, bes-, a-, bas-klarinet en de bassethoorn. Kees is eerste klarinettist in het Van Wassenaer Consort en remplaceert regelmatig in diverse Nederlandse symphonieorkesten. Kamermuziek speelt Kees met zijn ensemble Alondra en als gastspeler bij ensembles zoals het Valerius Ensemble en Ensemble Ellennia. Daarnaast blaast hij al 10 jaar met zijn Blaaskwintet Burla. Ook speelt Kees graag in de Nederlandse theaters, met (educatieve) voorstellingen van o.a. Theater Kwatta, Theater Sonnevanck of De Plaats. Kees geeft muzieklessen bij het Kunstbedrijf Arnhem en het Klarinethuis Assen.
www.keesvanderharst.eu